Klaasje Peters voor personen met een
andere vraag dan voor Senioren.

Wanneer je tijdelijk door ziekte of beperking een helpende hand nodig hebt kan ik iets voor je betekenen. De dingen die voor jou zo belangrijk zijn in het dagelijkse leven heb je waarschijnlijk al goed geregeld bij een zorgaanbieder. Misschien wil je daarnaast ook nog andere dingen doen waar je geen familie, vrienden of vrijwilligers voor hebt.
Wil je een gezellig avondje uit naar een restaurant, theater of concert?
Wil je een wandeling maken, rondje fietsen of een dagje uit of op vakantie gaan?
Wil je gezelschap bij boodschappen doen, koken of samen eten?
Heb je begeleiding nodig bij een bezoek aan huisarts, tandarts of ziekenhuis?

Heb je begeleiding of ondersteuning nodig? Ik bied je mijn hulp aan en ondersteun je graag om dingen zolang mogelijk zelf te blijven doen. Ik kan je stimuleren en motiveren om vooral zelf te doen wat jezelf heel goed al kan. Helpen om dat zelf doen vast te houden en nog meer zelf doen te laten worden. Niet alleen zorgen voor, juist ook zorgen dat! Daarmee bedoel ik samen kijken wat jij het zelf wilt leren en zelf kan doen. En daar waar het echt niet lukt. Samen kijken wie jou daarbij zou kunnen helpen. Bijvoorbeeld familie, buren, vrienden, begeleiding of mantelzorgers. Of ik als deze mensen even niet in de gelegenheid zijn om met je mee te gaan of iets met je te ondernemen.

Heb je een andere wens of vraag? Ik zoek samen met jou en de mensen om je heen naar de mogelijkheden om je wens te vervullen of je vraag te beantwoorden. Het gaat erom dat jij kunt genieten.

Hieronder een greep uit mijn diensten. Veel is mogelijk!

 

OP STAP
Boodschappen doen, winkelen, bibliotheek, koffie drinken, lunchen, dineren, auto rijden

THUIS
Spelletjes, zingen, voorlezen, muziek luisteren, tuinieren, bezoek ontvangen. Bakken, koken ……….

SPORTIEF
Wandelen, fietsen, zwemmen …….

CULTUREEL
Theater, museum, bioscoop, concert ……

CREATIEF
Bloemschikken, handwerken, fotoboek of levensboek maken….

BEGELEIDING
Bezoek aan kapper, familie, kennissen, arts/specialist of tandarts.  Begeleiding naar begrafenis of jubileum.

ADMINISTRATIEF
Licht administratief werk zoals formulieren invullen en opsturen. Organisaties bellen en zaken regelen. Indicaties aanvragen of indicaties onderbouwen. Hulp bij WMO-aanvragen. Ondersteuning bij het keukentafelgesprek m.b.t. WMO-aanvragen. Aanvragen WLZ (wetlangdurige Zorg) en PGB administratie.

ORGANISEREN
Ondersteuning bij het organiseren van uw verjaardag, uitnodigingen maken en versturen, verzorgen van hapjes en drankjes e.d.

Een maatje voor je zoeken. Vakantie plannen………