Klaasje Peters voor de Mantelzorger en/of Familie

 

Wanneer u beiden op leeftijd bent en één van u belast is met de mantelzorg voor de ander. Of wanneer u mantelzorger bent voor uw ouder(s), buurvrouw of familielid. Dan kan ik voor u uitkomst bieden.

Mantelzorg kan zwaar zijn. U wordt er dagelijks of wekelijks mee geconfronteerd. Af en toe is het nodig om weer even tijd voor u zelf te hebben. Voor uw eigen hobby’s, een kop koffie drinken met vrienden of familie. Een weekendje weg of een avondje naar film of theater. De mogelijkheid hebben om weer even op te laden. Even afstand nemen.

 

Even afstand nemen. Als u voor die ander zorgt is het meestal niet eenvoudig om te organiseren dat die zorg overgenomen wordt.

 

Als u die zorg tijdelijk en volledig overdraagt heet dat respijtzorg. Voor veel mensen is de zogenaamde respijtzorg nodig om het vol te kunnen houden. Dit is erg belangrijk om weer energie op te doen. Het is van belang te weten dat u de zorg tijdelijk over kunt dragen en dat de zorg in goede handen is. Zodat u met gerust hart weg kunt gaan. Als professional kan ik een dagdeel of een gehele dag/weekend, maar ook een uur deze zorg tijdelijk van u overnemen.

 

Waarom mij inschakelen?
U wilt niet dat uw ouder(s) vaak alleen zijn of u wilt dat ze er wat vaker gezellig op uit kunnen gaan. Het probleem is alleen dat u niet (meer) in de buurt van uw ouder(s) woont of u heeft zelf een drukke baan en/of gezin.
U bent even niet in de gelegenheid bent (werk of afstand) om de persoon waarvoor u zorgt te vergezellen of te begeleiden naar bijvoorbeeld de huisarts, tandarts of het ziekenhuis.`
Of u heeft zelf een (dringende) afspraak, maar u kunt en wilt de persoon waarvoor u zorgt niet alleen thuis laten. Dan biedt ik de helpende hand.

 

Wat kan ik voor u betekenen?
Ik kan de begeleiding op afgesproken momenten van u overnemen. Ik vind het belangrijk om u te betrekken en te informeren over mijn dienstverlening. Ik houd u dan ook graag op de hoogte door rapportage of mondelinge overdracht.

Doordat ik regelmatig contact heb met uw naaste(n) kan ik mogelijke veranderingen in de thuissituatie signaleren en aan u doorgeven.

Op vaste afgesproken momenten, bijvoorbeeld iedere ochtend met uw ouder(s) bellen. Wanneer er niet wordt opgenomen, dan neem ik contact met u op

WMO / WLZ aanvragen doen. Formulieren invullen/ opsturen

 

Informatiebronnen

Per Saldo (www.pgb.nl) is een onafhankelijke belangenorganisatie waar u alle informatie betreffende respijtzorg kunt vinden.

Op de website van Mezzo (www.mezzo.nl) de belangenbehartiger voor mantelzorgers is informatie over alles wat met mantelzorg te maken heeft.