Wie ben ik

Mijn naam Klaasje Peters. Geboren en getogen in het mooie Friesland. Ik woon met een fijne man in Heerenveen. Samen hebben we vier volwassen kinderen. Allemaal volwassen en op eigen benen staand in Amsterdam, Groningen en Zwolle.
Vanaf 2011 ben ik vrijwilliger van een dame met een verstandelijk beperking. Ik houd van wandelen, lezen en koken. Ik werk al heel lang binnen de gezondheidszorg. (Ouderen Zorg en Verstandelijk Gehandicapten Zorg)

Mijn jarenlange ervaring in de gehandicapten- en seniorenzorg maakt wie ik nu ben als professionele zorg- en dienstverlener. Een enthousiaste vrouw die midden in het leven staat en weet dat niet alles vanzelfsprekend is.

Lang geleden ben ik begonnen in de ouderenzorg in Bloemkamp te Bolsward. Daarna heb ik in de Ielanen te Sneek gewerkt. Vervolgens heb ik tussentijds in Reduzum een eigen bloemenwinkel gehad. Na 10 jaar heb ik toch weer voor de zorg gekozen omdat dit bij mij als persoon het beste past.

De afgelopen 17 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg bij Talant Heerenveen. Kensoor Nieuwebrug. Philadelphia Zorg te Sneek, Emmeloord en IJsselmuiden. En tot slot in Harlingen bij JP van den Bent. Ik heb gewerkt als persoonlijk begeleider, cliëntadviseur, zorgcoach, behandelcoördinator, leidinggevende/manager en trainer.

Naast mijn HBO opleiding (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) heb ik veel trainingen en cursussen gevolgd en symposia bezocht die belangrijk waren voor mijzelf en mijn werk. De ontwikkeling binnen de zorg en de veranderingen volg ik met veel belangstelling. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen veel kan vanuit zijn eigen kracht. En samen kan er nog veel meer. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je eigen ouder of vriendin ondersteuning nodig heeft. En jezelf op grote afstand woont of op dat moment een druk leven hebt door werk en gezin. Hoe fijn het dan is dat naast eigen zorg en ondersteuning, er ook andere vertrouwde en warme mensen ingezet kunnen worden.

Door de veranderingen in de zorg wilde ik het roer omgooien. Doen waar ik goed in ben. En vooral waar ik vrolijk van word en energie van krijg. Mijn drijfveer is dat u, de senior / cliënt, het fijn en goed heeft. Rust heeft en dingen los kan laten.

Mijn sterke punten zijn: Het persoonlijke contact met anderen. Luisteren naar de vraag achter de vraag. Warm en dichtbij. Gewoon doen wat nodig is. Ondersteunen, begeleiden, adviseren en organiseren.

 

Persoonlijk, gewoon met aandacht voor de ander. Samen kan veel meer!
Ik kan niet alles oplossen of de wereld veranderen. Ik kan er wel iets aan toevoegen waardoor het fijner wordt.